Uken som gikk #5

Hei dere!

Først og fremst må jeg bare legge meg flat og si beklager for lite oppdateringer her inne. Det har vært de aller første dagene på ny jobb, noe som har medført en ganske så ferdig Mari. Hodet mitt har blitt proppa med massevis av informasjon og det har tatt sin tid å bearbeide alt. Nå har jeg klart å lande litt og da passer det seg å blogge.

Tenkte å starte uken med et fast innlegg, så får dere både litt oppdateringer og tanker jeg sitter med. Skal bli flinkere til å skrive innlegg for flere dager, på den måten får dere nytt lesestoff hele tiden. OG ikke minst – tusent takk til alle dere som er inne og leser bloggen min. Det varmer mitt hjerte å se at dere er innom, dere er best!

 


 

  Akkurat nå.
Akkurat nå så har jeg fullført en ganske så tung treningsøkt. Jeg tok meg helt ut, men det er ekstremt deilig nå. Kjente jeg trengte en skikkelig økt både for å tømme hode og for å koble litt ut. Om litt så skal jeg spise litt kveldsmat, ta meg en lang og god dusj før jeg tar kvelden.

  Ukens tanke.
En tanke som har surret i hodet mitt i løpet av denne uken er at jeg enkelte ganger føler jeg har sklidd i gjennom studiet. Spesielt nå siden jeg er ferdigutdannet og har begynt i ny jobb, så har jeg en tanke om jeg kommer til å bli “gjennomskuet”. Jeg har lest en del om det og jeg har funnet ut at det er svært vanlig å ha en slik tanke/følelse. Jeg vet jeg kan veldig mye, men jeg tror tanken om å være ny gjør at en føler seg litt på barbakke likevel og at man rett og slett ikke lærer alt på skolebenken.

  Ukens høydepunkt.
På lørdag var Jens og jeg på kino og det er definitivt ukens høydepunkt. I utgangspunktet er jeg veldig glad i å gå på kino, men det var noe helt spesielt denne gangen. Kinosalen i seg selv var helt syk, men først og fremst var det nok at jeg følte vi var på date igjen og det er ikke noe vi gjør så ofte lenger så det var koselig.

  Ukens cravings.
SMÅGODT! Jeg har vært helt sykt gira på noe søtt og da spesielt godis. Jeg er en av de som elsker smågodt litt for mye, MEN det er jeg stolt av, haha. Jeg synes det er viktig å unne seg noe godt. Familien min er kjent for å ha masse godis overalt. Og når jeg sier overalt så er ikke det tull. Da jeg var hjemme i sommer fant jeg 13 fulle godteriposer bare på rommet til Siri, altså lillesøsteren min. Uansett så er vi er lært opp til å kose oss, men også å begrense oss, haha.

  Ukens irritasjonsmoment.
Det tror jeg må være at det blir rot hele tiden og at jeg må rydde. Enkelte ganger klikker det for meg når det blir så rotete. Jeg føler egentlig at jeg takler rot ganske bra, og jeg er flink til å rydde – men jeg føler jeg gjør det hele tiden. Nå skjønner jeg hva mamma har snakket om i alle år (men det sier jeg ikke til henne for å si det sånn – det gjør man bare ikke, hehe).

 

  Ukens positive.
Som jeg har skrevet x-antall ganger i tidligere innlegg så var jeg veldig nervøs for å begynne i den nye jobben. De første dagene gikk over all forventning og jeg ble tatt så utrolig godt i mot. Jeg ble møtt med åpne armer og ikke minst flinke og unike fagfolk – og det er uten tvil det mest positive uken som var.

  Ukens avgjørelse.
Jeg vet ikke helt om det går under kategorien “avgjørelse”, men i uken som gikk så ga Jens og jeg hverandre utfordringer som vi skulle gjennomføre. Et av de var å spise fisk, noe jeg er helt elendig på. Jeg vet ikke hvorfor jeg ikke er så glad i det, men jeg føler bare at det er så mye annet som frister mer. Til tross for det så har jeg gjennomført det og det ga faktisk mersmak. Fisk er bra for kroppen og helt klart noe jeg trenger. Derfor har jeg bestemt meg for å spise mer fisk fremover!

  Ukens handleliste.
Denne uken har jeg vært flink pike og ikke shoppet noe annet enn mat! Som jeg skrev i forrige uke så har jeg shoppestopp for alvor og jeg har tatt meg i skinnet. Nå jeg har jeg gått pent forbi alt og prioritert alt annet!

 

Love u, xoxo 
-m

Nytt i klesskapet

Hei alle dere!

Da jeg hadde besøk av Siri i forrige uke, så tok vi oss en tur på shopping. Selv om jeg skulle være flink til ikke å kjøpe noe nye klær så var det enkelte plagg jeg ikke klarte la være å ta meg meg hjem. Jeg har lenge hadd lyst på å kjøpe en bukse som er litt annerledes og som er beige.  Da jeg oppdaget at de hadde fått denne buksen i størrelsen min var fristelsen for stor og jeg tenkte at jeg bare måtte ha den. Jeg digger de rett og slett, og jeg gleder meg masse til å bruke de.

I tillegg til buksen fant jeg en topp på hm som var på salg. Jeg har vel egentlig tenkt at jeg har manglet en svart tjukk genser som jeg kan bruke nå mot høsten. Når ting er på salg så hjelper jo det litt også. Den er kjempefin og god, og jeg har brukt den masse allerede. Det kan kanskje virke som jeg er litt dobbeltmoralsk når jeg sier jeg har shoppestopp også kjøper jeg nye ting, men jeg har begrenset meg MYE og det er i hvert fall noe.

Love u, xoxo 
-m 

Sminketips for oss med sensitiv hud

Er du en av de som sliter med sensitiv hud og synes det er utfordrende med å finne sminke som du ikke reagerer på? Om ikke, så er du sykt heldig – men om du er som meg så har jeg et tips til noe som har fungert for meg.

Hele livet har jeg slitt med atopisk eksem. Da jeg var yngre var jeg svært plaget med det på enkelte deler av kroppen, men i nyere tid så har det flyttet seg til ansiktet. Det kan være veldig slitsomt for det klør, er rødt, svir og sminke kan gjøre det 10 ganger verre. Jeg har brukt den samme foundationen nesten hele livet og da jeg plutselig begynte å reagere på den fikk jeg helt panikk, for jeg tenkte hva skal jeg bruke nå?

Etter mange mislykkede forsøk på å finne noe som fungerte for meg – har jeg endelig funnet noe som tar hensyn til huden min. Når man har eksem så trenger huden mye fuktighet og noe som ikke tetter porene helt, har jeg lært av ekspertene. I dag bruker jeg en foundation stick fra bareMinerals og den er helt fantastisk. Den lar huden min få puste, dekker alt den skal og gir fukt til huden.

Den er litt i dyreste laget, men i mine øyne er den verdt hver krone, nettopp fordi den er snill mot huden min. I tillegg er den ganske drøy, så man trenger egentlig ikke å påføre så mye av den. Jeg kjøpte min første i slutten av juli og den har holdt helt til nå. Man trenger selvfølgelig ikke ha eksem for å bruke den, den passer for alle tenker jeg, men den er i hvert fall veldig god for de med sensitiv og ømfintlig hud.

Ha en fin tirsdag videre folkens!

Love u, xoxo
-m

Det er ikke alltid gøy

Denne uken har jeg som mål å finne de små gledene i hverdagen, nettopp fordi hverdagen er en stor del av livet. Til tider kan alt virke kjedelig, bortkastet, forferdelig og skikkelig dritt og det er i disse øyeblikkene jeg tror det er viktig å rette fokuset på disse små tingene som kan gjøre dagene litt lysere.

Selv om det er tungt å innse til tider, så er ikke hver dag ”gøy” – noe jeg med hånden på hjertet kan si har vært vanskelig for meg å akseptere. Det henger nok med at jeg i mange tilfeller ønsker at alt jeg gjør skal drives av passion. Realistisk sett så er det ikke alltid slik, og det kan være tøft for noen – inkludert meg selv. Når jeg tenker tilbake på en ganske tung tid i livet mitt, husker jeg spesielt en ting som pappa fortalte meg – nettopp dette med å finne små gleder. For han var det å drikke en kald cola og se en fotballkamp etter en lang dag på jobb. I det han fortalte meg dette, ble jeg usikker på hva meningen med livet egentlig var. I ettertid derimot har jeg forstått hva han mente og viktigheten av det. For ja, det å jobbe dag inn og dag ut er kanskje ikke alltid det beste og gøyeste, men det er en del av livet og derfor må man finne en måte å gjøre det gøy.

Disse små gledene er ikke alltid lett å finne, men jeg har med tiden innsett at det å se en god film er en glede for meg. Det er den tiden hvor jeg kan drømme meg litt vekk fra virkeligheten og koble av. En annen glede for meg er å tegne/designe brudekjoler. Jeg har en elsk for kjoler og klær generelt og på den måten gir det meg glede gjennom å visualisere hvordan kjolene jeg tegner kan bli.

Livet innebærer mest hverdager, noe som kanskje gjør at man setter pris på ferie enda mer. Det er viktig å tenke at de små gledene har mye å si for helheten, tenker jeg.

 

Love u, xoxo
-m

Hverdagskaos

Hello!

Det er mandag, noe som betyr ny uke og nye muligheter. Som dere sikkert vet med tanke på tidligere innlegg så har jeg en spennende uke foran meg med mye nytt på agendaen. Første dagen er på onsdag, så derfor skal jeg bare lese meg opp og forberede meg så godt jeg kan. Det er ganske så kaos oppi hodet mitt nå, siden jeg tenker, undrer og dveler på ting og tang – noe som er ganske teit fordi det gir meg egentlig ingenting utenom flere spørsmål og nerver. MEN MEN, nok om det!

I dag har jeg ingen store planer utenom å ta meg en liten treningsøkt, bytte på senga og rydde litt generelt. Tenkte å ta noen bilder av de nye klærne jeg har kjøpt, sånn at dere kan se – jeg er super fornøyd med, så det gleder jeg meg til å vise dere. Tenkte å skrive et innlegg med tema ”verste og beste”, men da trenger jeg litt hjelp fra dere. For eksempel: beste og verste matrett, beste og verste kjendis også videre. Kom gjerne med innspill, fine dere!

Nå må jeg komme i gang med dagens gjøremål. Ha en strålende mandag, så snakkes vi.

 

Love u, xoxo
-m

Uken som gikk #4

Hei dere!

I dag er det søndag og nytt uken som gikk innlegg. Etter jeg begynte med dette så føler jeg ukene flyr av gårde. Uansett så håper jeg dere det er gøy å lese og om dere har noen andre forslag til punkter er det bare å komme med de!

Akkurat nå.
For øyeblikket sitter jeg i Bergenshallen og ser på at Jens spiller hockeykamp. Akkurat nå er er det pause så da passer jeg på å blogge litt når jeg har tid! Foreløpig leder de 5-1 så håper det går veien. Det er en en periode igjen før kampen er ferdig.

  Ukens tanke.

Det er ikke til å legge under en stol at tankene denne uken i stor del har vært rettet mot den nye jobben. Det er mye nerver i bildet og jeg tenker så klart på hvordan det kommer til å bli, hvordan kollegane er og helheten i seg selv. Det er spennende men samtidig nervepirrende.

  Ukens høydepunkt.

Som jeg skrev i et tidligere innlegg så fikk jeg besøk av lillesøsteren min denne uka. Det var så utrolig koselig og det er lenge siden jeg har slappet av så mye. Besøket av henne er uten tvil denne ukens høydepunkt!

Ukens cravings.

Tror egentlig ikke at jeg har cravet noe spesielt denne uka. Jeg er jo ekstremt glad i Pepsi Max og denne uka har det kanskje blitt litt mye av det, men sånn er det å være glad i det!

  Ukens irritasjonsmoment.
Har ingen spesielle irritasjoner denne uken, men sånn generelt sett så er det noe selvfølgelig! Og det er at jeg blir helt gal av å vente på nye episoder av ting. Det irriterer meg ikke så mye, men jeg misliker sterkt å vente på det fordi jeg er så nysgjerrig og vil bare se hva som skjer videre, haha.

  Ukens positive.

Det er så mye positivt å trekke frem fra denne uka her, men i går ble jeg skikkelig glad og fikk en skikkelig god følelse inni meg. Etter jobb ble jeg overrasket med levende lys, god musikk og masse fine lapper rundt i leiligheten. Jeg kan vel ikke si noe annet enn at jeg har en fantastisk kjæreste!! Kliss klass, ja det er det – men det betyr mye for meg. Virkelig! 

  Ukens avgjørelse.

Jeg har bestemt meg for at jeg skal bli flinkere til å sette pris på de små tingene. Jeg kan ofte bli litt lei av «hverdager» og da må jeg bli flinkere til å finne små gleder som gjør hverdagen bedre. Pappa er ekstremt flink på det så jeg må bare lære av han og prøve å finne disse små gledene.

  Ukens handleliste.
Denne uka har jeg kjøpt en beige bukse fra Gina tricot som jeg digger og en svart genser fra hm! Tenkte å legge ut innkjøpene i et annet innlegg!

Ha en fin søndag videre så snakkes vi om ikke lenge!

Love u, xoxo

-m

Fredagsvask + matplan for helgen

Nå har jeg nettopp vaska og rydda hele leiligheten. Fordelen med å ha en liten leiligeht er at det ikke tar mer enn 40 min toppen og freshe den opp. Ulempen er helt klart at det blir altfor for rotete og “møkkete”. Jeg tenker at det alltid er positive og negative sider ved noe, og alt i alt så er jeg veldig glad jeg bor her jeg gjør. Etter at jeg har bodd veldig lenge i kollektiv så er det utrolig å deilig og ha et sted for seg selv. Det er ingen å ta hensyn til på den måten det var før. Når det er sagt så er jeg glad jeg har bodd med folk for det har lært meg å håndtere slike situasjoner og ikke minst ta hensyn til andre.

For en tid tilbake så skrev jeg at jeg skulle prøve å skrive en matplan for ukene fremover for å prøve å spare penger og kaste mindre mat. Jeg fikk spørsmål om jeg kunne legge det ut her på bloggen, så håper dere liker det. Selv synes jeg at vi er flinke til ikke å kaste mat. Når det kommer til innkjøp av mat derimot har vi en del å jobbe med. Derfor har jeg laget et system som vi skal teste de neste 3 dagene. Ikke vet jeg hvordan det går, men det er ingen skam å prøve i hvertfall.


Matplan for helgen

Fredag
Frokost: Hjemmelaget rundstykker med ost, skinke, smør og salat. (Oppskriften på de hjemmelagde rundstykkene finner du her)
Lunsj: Omelett med skinke
Middag: Taco

Lørdag
Frokost: Havregryn med cottage cheese og bær
Lunsj: Hjemmelaget rundstykke med ost og smør
Middag: Kylling, bacon, poteter og brokkoli 

Søndag
Frokost: Hjemmelaget rundstykke med ost, skinke, smør og salat
Lunsj: 2 stk. stekte egg
Middag: Pizza med kylling, spinat og ost 

 

Siden jeg har en del av det jeg trenger fra før av så blir det bare: ost, skinke, kylling, poteter, spinat, pizzabunn, bacon, brokkoli og cottage cheese jeg trenger å handle inn.


Slik er i hvertfall planen for måltidene de neste 3 dagene, men om det blir sånn er noe usikkert. Plutselig får jeg lyst på noe annet, også bytter jeg litt på dagene også videre, men er det en ting jeg vet så er det at alt jeg kjøper inn skal spises opp.

Nå skal jeg løpe ned på butikken og lage mat. Kos dere masse i dag og nyt fredagskvelden♥

Love u, xoxo
-m

Blondt eller brunt? Kort eller langt?

Hva skal jeg gjøre med håret mitt?

I det siste så har jeg vært veldig frem og tilbake når det kommer til håret mitt. Jeg begynte å føle litt på det i sommer at det kanskje kunne vært fin med kort hår. Når jeg sier kort hår. så tenker jeg skulderlengde. Jeg har hatt langt hår siden jeg var 15 og håret er vel så og si helt likt utenom fargen. Jeg bestemte meg for å klippe det litt kortere i sommer, bare for å kjenne på hvordan det var. Nå er jeg kommet til et punkt hvor jeg ikke helt vet hva jeg skal gjøre. Jeg har lyst til å prøve kort hår, men samtidig er jeg så redd for at det ikke skal bli slik jeg har tenkt. Jeg trives med langt og synes det er veldig fint, men jeg vet ikke – har bare lyst på en forandring tror jeg.

En annen tanke som til tider slår meg er – blondt eller brunt..?? Jeg er egentlig brunette og jeg får såklart ettervekst. I 2015 stripet jeg håret mitt og ble blond og siden den gang har jeg elsket å være blondine. Jeg føler det passer mer til meg, men jeg merker at når ettervektsten kommer og det begynner å bli “gult” som jeg kaller det – da blir jeg irritert.

Dette ble et innlegg med mye snakk om håret mitt, men akkurat nå er jeg litt lost. Hva synes dere? Blondt + kort, brunt + kort, langt+ blondt, langt + brunt? Eller ha det slik det er nå? Haha, det er for mange valg for meg, som er så ubesluttsom…

Love u, xoxo 
-m

Det er skummelt, men samtidig godt

God morgen alle sammen♥

Akkurat nå sitter jeg på nelly og drømmer om nye klær. Det er så mye salg og det er så mye jeg skulle ønske jeg kunne kjøpe, men akkurat nå har jeg shoppe stopp. Det har blitt litt for mye av det gode, så nå er det sparing som gjelder, til tross for at det brenner i lommeboken. I håp om å distrahere meg selv så tenkte jeg å dele litt ting med dere.

For det første så har jeg fått meg jobb og gud det er skummelt. Jeg begynner neste uke og jeg kjenner at nervene allerede har begynt å komme. Tanken på å være ferdigutdannet og ikke minst ny er skummel. Det er på tide å komme seg ut av komfortsonen og kaste seg ut i det. Jeg både gleder og gruer meg siden det er mye nytt å sette seg inn i, men jeg krysser fingrene for at det går bra. For det andre så gleder jeg meg til å ha noe å gå til. Den siste tiden har det vært mye “dødtid” og enkelte ganger har jeg følt meg ganske så ubrukelig. Selv om det på en måte har vært befriende og ha en slik hverdag, skal det bli fint å føle at jeg deltar og gjør noe “fornuftig”.


I dag er det fredag allerede og herregud som tiden flyr. Selv føler jeg at denne uka har gått så fort, noe jeg tror henger sammen med at jeg har hatt besøk av min fine lillesøster. Det har vært så hyggelig og jeg trengte virkelig å ha Siri her i noen dager. Det ga meg inspirasjon og motivasjon til utrolig mye, noe jeg er veldig glad for. Den jenta er en solstråle av et menneske og jeg er så glad i henne. Hun fortjener en liten shoutout på bloggen så følg henne på instagram. Håper alle får en super fredag

Love u, xoxo 
– m 

Little sister in town

Hei og god kveld alle sammen.

Vet dere hva? Nå har min kjære lillesøster kommet på besøk til meg her i Bergen. Hun kom til meg i går, så vi har funnet på litt av hvert. I dag har vi vært en tur i byen, shoppet og bare kost oss. Selfølgelig har vi hatt en liten photoshoot noe som er absolutt et must når vi er sammen, hehe. Vi har nettopp spist pizza og sett Badmoms og vi elsket den. Vi har ledd så mye og jeg digger så mange av sangene som er med i filmen. Så hvis dere ikke har sett den og har lite å finne på så er den absolutt å anbefale.

Vi har vel egentlig ingen store planer for kvelden utenom å spise godis, spille litt spill og ta det piano. Det trengs etter 4 timer på shopping, haha! Håper alle har hatt en super tirsdag!

Love u, xoxo
-m