Hva skal jeg kle meg ut som?

Hello♥

I det siste har jeg slitt litt med hodepine, noe som har slitt meg ut litt. Det er noe jeg har slitt med hele mitt liv og noen ganger tar det helt overhånd. Det skjer spesielt når jeg har mye å tenke på og det er masse jeg må gjøre. Jeg vet det går over, men jeg glemmer hvor vondt og slitsomt det er. Det verste er jo egentlig å drive på pc, mobil og se på TV – men det er ikke alltid jeg klarer å holde meg unna. Uansett så prøver jeg å holde meg gående og ta smertestillende når det blir for ille.

I morgen skal Camilla feire bursdagen sin og jeg håper hodepinen har gitt seg. Jeg tror det blir veldig gøy, og siden det er halloween så må jeg kle meg ut, men jeg aner ikke hva jeg skal kle meg ut som!! Har dere noen forslag?


Love u, xoxo
-m 

New in #3

For en stund tilbake kjøpte jeg en t-skjorte som jeg har forelsket meg skikkelig i. Jeg bruker den så fort jeg får muligheten, virkelig! Til tross for at det har blitt litt kaldere ute, finner jeg alltid rom for å bruke den. T-skjorten er kjøpt på GinaTricot, og kostet rundt 100 kroner. Løp og kjøp, den er helt perfekt både til hverdag og fest.


Love u, xoxo
-m 

Avslappende søndag

Hei dere!

Denne uken har vært ekstremt lang, proppfull med informasjon og masse skole/praksis. Dette er faktisk den eneste dagen jeg har hatt fri denne uka, noe jeg kjente kroppen satte veldig pris på. Jeg vet det blir litt roligere fremover, noe jeg har valgt selv. Jeg tror mange ganger at jeg glemmer å høre på kroppen når den er sliten – og det er viktig siden det siste jeg vil er å gå på veggen.

Uansett så har denne søndagen vært super fin med deilig vær og avslapping. Det eneste jeg har gjort er en gåtur, sett på serie og bare slappet av så mye jeg kan. Siden det var så fint vær skulle jeg ønske jeg hadde tatt noen flere bilder, men siden Camilla ikke er i Bergen akkurat nå har jeg ingen fotograf, hehe. Det blir en tidlig kveld på meg i dag, siden jeg skal opp tidlig i morgen for en ny dag i praksis. Håper alle har hatt en bra uke og helg!


Love u, xoxo
-m 

Det føles som å stå naken foran hele verden

Å være sårbar er slett ikke enkelt og det kan være utrolig skummelt å sette seg i en slik posisjon. Å la noen andre se at man er sårbar kan både være positivt og negativt. Uansett så er det en situasjon mange helst vil unngå, noe jeg forstår. På den ene siden kan det være vondt og slitsomt, men på den andre siden viser det en styrke hos deg som person. Det er en styrke å vise følelser selvom man ikke vet hva eller hvordan utfallet blir. Selv er jeg en person som ofte setter meg i en sårbar posisjon. Det er ikke fordi jeg liker å være det, men fordi jeg vet hvor mye det kan ha å si. Det er som Brené Brown sier vulnerability is not winning or losing; it´s having the courage to show up and be seen when we have no control over the outcome. Vulnerability is not weakness; it´s our greatest measure of courage. 

Sårbarhet for meg handler om å vise ovenfor noen andre at de stoler på dem og at man er villig til å ta en risk for å vise det uansett hva som måtte skje. Det er på ingen måter lett, men jeg velger å tro at det sier noe om deg som person. Jeg har vært sårbar ovenfor noen i mitt liv og selv om det ikke alltid har gått slik jeg hadde ønsket eller tenkt så vil jeg aldri gi slipp på det. Det kan være vanskelig å være ærlig og gi seg selv, men likevel så er det noe magisk og vakkert i slike øyeblikk. Det kan i mange tilfeller føles som å stå naken foran hele verden, men det viser styrke i at man har troen på seg selv og den eller de menneskene man bryr seg om. 

I steden for å la sårbarheten stå i veien for meg eller skremme meg, så velger jeg å lære og la den inspirere meg. Sårbarhet er akkurat det som gjør oss menneskelig og det synes jeg er fantastisk. Jeg vet at noen i mange tilfeller velger å bruke sårbarheten i mot en selv, men velg de vekk og søk etter de menneskene som tar vare på det i stedet. 

Love u, xoxo
-m 

Svar på spørsmålsrunden

Hei dere♥
Nå kommer endelig svarene på spørsmålene jeg har fått fra dere. Det ble dessverre ikkenoe videoblogg, men håper dere tilgir meg. Tusen takk for alle spørsmål og er det noe mer dere lurer på så er det bare å komme med de, så skal jeg prøve å svare på de kontinuerlig eller i en ny spørsmålsrunde. 


Hvis du har fri fra skole/jobb/lesing, hvordan ser dagen din ut?
Når jeg har fri så bruker jeg tiden min på trening, være med venner og se på serier/filmer. Jeg er også veldig glad i å designe klær så pleier å tegne noen outfits. Det er noe jeg alltid har likt å gjøre, men som jeg ikke alltid får tid til dessverre.

Hvilken årstid er din favoritt?
Jeg synes egentlig alle årstidene er fine fordi de er alle så forskjellige, men jeg er veldig glad i sommeren. Da er alt så utrolig gøy, man blir brun, bader, drar på ferie og bare nyter livet. Jeg er også veldig glad i våren for da går det mot lysere tider og man vet det nærmer seg sommer.

Hva liker du best og minst med Bergen?
Det jeg liker best med Bergen er studielivet jeg lever her, at byen er personlig og at jeg fikk lov til å starte et nytt liv der ingen kjenner meg og min historie fra før. Det jeg liker minst er kanskje avstanden fra hjemme og når det regner sidelengs.

Hva liker du best og minst med hjemstedet ditt?
Jeg liker at det er et lite sted og at det er en bygd. Det jeg liker minst må være at det er isolert og lite som skjer.

Kunne du tenke deg å bo i Bergen etter studietiden også?
Dette får jeg ofte spørsmål om, men til tross for at jeg liker meg i Bergen så tror jeg ikke jeg kommer til å bli boende her i fremtiden. Jeg er fra Østlandet og mye tilsier at jeg reiser tilbake. Møter jeg drømmemannen her, vil det kanskje bli annerledes, hehe.

Hvor handler du mest klær?
Jeg elsker Ginatricot og handler masse der. Utenom det så shopper jeg mye på  H&M, Cubus, BikBok og Nelly. Jeansene mine kjøper jeg alltid på Carlings eller Levis fordi jeg liker de best.
 
Bruker du vippeextensions eller falske vipper? I så fall hvilket merke og type?
Om sommeren bruker jeg vippeextension, men jeg merker at jeg fort blir sliten i øynene av det. For øyeblikket bruker jeg falske vipper og det er jeg veldig fornøyd med. Jeg er veldig glad i å gå uten sminke. Vippene kjøper jeg på Cubus, tror de heter Kiss Lash.


Hva får deg i godt humør på en dårlig dag?
Helt klart musikk – det er terapi for meg. Jeg pleier også å ringe til mamma, pappa eller en av søstrene mine. Pappa er ekstremt flink til å få meg i bedre humør. I tillegg pleier jeg å snakke med Camilla, hun er herlig.

Finnes det noe i livet som skremmer deg og som du er veldig redd for?
Jeg er veldig redd for å miste noen jeg er glad i, eller at det skal skje noe med dem. Det skremmer meg så mye, men jeg prøver og ikke tenke på det for det kan gjøre meg veldig nervøs.

Hva er det beste som har skjedd deg? Og hva er det verste?
Vanskelig og bare si en ting, men som jeg sier hver gang så var året på folkehøgskole uerstattelig. Det at jeg flyttet til Bergen var også noe av det beste, fordi jeg fikk en bestevenninne som jeg er blitt veldig glad i og minner for livet.
Det verste som har skjedd må være å få hjertet mitt knust. Det er psykisk tøft og gjør så utrolig vondt, det er noe av det verste jeg vet om. 

Hvem er din(e) bestevenn(er), og hvorfor?
For meg er det viktig med venner som er der for meg når jeg trenger det. Jeg har alltid sagt kvalitet over kvantitet når det gjelder venner. De som er vennene mine står meg nært, og de vet selv hvem det er. Grunnen til at de er mine venner er fordi vi har felles interesser, samme verdier som meg selv og humor.


Filmer/serier du anbefaler?
Jeg er over gjennomsnittet glad i serier og ser egentlig sjeldent på filmer, men The Choice er en film jeg liker veldig godt. Coyote Ugly er favorittfilmen og det har det vært så lenge jeg kan huske.
Jeg anbefaler seriene Riverdale, Younger, Dynasty, The 100 og

Hvor mange gang er har du hatt kjærlighetssorg?
Det har jeg opplevd 2 ganger i mitt liv og det er noe av det verste jeg vet om. Den siste var veldig ille, men heldigvis har jeg gode venner rundt meg som fikk meg gjennom det. Noen dager er bedre enn andre og selv om alle sier det så leger tiden alle sår!

Hva er drømmeferien din?
Drømmeferien er et sted hvor det er varmt, turkist hav, endeløse strender, sol, drinker og masse fine mennesker jeg er glad i!  

Har du noen bøker å anbefale?
Jeg leser sjeldent bøker dessverre. Jeg orker ikke lese så mye annet enn pensumbøker, men i sommer leste jeg en kjempefin bok da jeg var på ferie. Boken heter du elsket alltid havet og den likte jeg skikkelig godt. Utrolig sterk, trist og morsom bok!

Har du VSCO bruker?
Ja, det har jeg. Brukernavnet er marismestad

Hva studerer du?
Jeg studerer vernepleie på Høgskolen i Bergen. Er på siste året nå, og er veldig klar for å bli ferdig kjenner jeg!

Har du mange guttevenner?
Ja, det vil jeg si. Har alltid vært lettere for meg å bli kjent med gutter egentlig. Vet ikke hvorfor, men jeg synes det er gøy å være med gutta og føler jeg klikker godt med de rett og slett.

Hvor ser du deg selv om 5 år?
Hmm, om 5 år så er jeg 28 år herregud.. Det er vanskelig å si hvor jeg er, mye mulig at jeg bor i et annet land, utforsker verden eller kanskje jeg faktisk har slått meg til ro. Uansett så håper jeg at jeg holder på med noe som gjør meg glad, at jeg har mennesker rundt meg som betyr mye og at jeg lever livet sånn jeg alltid har drømt om.

Kommer du til å flytte tilbake til stedet der du vokste opp?
Det er jeg litt usikker på egentlig, men mest sannsynlighet flytter tilbake til Østlandet et sted, men tviler det blir hjemstedet mitt. Kanskje et område i nærheten, men hvem vet plutselig ender jeg opp der. Det var et fint sted å vokse opp synes jeg!

Hvor høy er du?
Jeg er noe rundt 1.74 cm tror jeg.

Hva ville du gjort i helgen om du kunne velge hva som helst?
Da ville jeg dratt på spontantur til London eller Paris sammen med ei venninne, hvor vi kunne shoppe, nyte friheten og bare leve i nuet.

Love u, xoxo
-m 

Good night

Hei og god kveld alle sammen

Helt utrolig å tenke på at jeg har “helg” allerede fra praksis, men til tross for det har jeg en del skole jeg må få gjort i løpet av morgendagen og på fredag. Uansett så er det skikkelig frihetsfølelse å tenke at jeg ikke trenger å sette på vekkerklokke i morgen. Det skal bli deilig å bare våkne helt av meg selv, spise en god frokost og få en rolig start på dagen og slippe stress. Er ikke så mye som sjer i livet mitt nå annet enn praksis og mye skole. Setter selvfølgelig av litt tid til venner og trening når jeg har tid til det. I helgen skal jeg blant annet til ei venninne på vorse, så det blir gøy å bare koble helt av og gjøre noe annet.   


I dag har jeg hatt kveldsvakt, så det blir kvelden på meg veldig snart. Som dere ser så er det en trøtt, sliten og sminkeløs Mari som er veldig klar for senga. Selv om det er mye jobbing, så har jeg det bra for tiden og det er jeg veldig glad for. Håper alt er bra med dere♥

Love u, xoxo
-m

In love with my new shoes

På fredag tok jeg meg en tur til byen for å titte litt i butikker. Jeg vet det ikke er trygt for jeg ender alltid opp med å kjøpe noe, men noen ganger så må man bare. Jeg har lenge siklet over et par sko og jeg har så og si prøvd de hver eneste gang jeg har vært i byen. Siden de har vært i butikken en stund og har vært på salg tenkte jeg de kanskje var utsolgt, men der sto de pent i hylla og ventet på meg. Jeg har hatt lyst på de veldig lenge og endelig bestemte jeg meg for å kjøpe de før det ble for sent. Jeg er rett og slett in love! De er så søte og rosafargen er bare helt nydelig. Skikkelig teit å si, men jeg gleder meg skikkelig til i morgen for da er det spådd fint vær og jeg skal bruke de for første gang #SmåGlederIHverdagen.


Er de ikke fine?

Love u, xoxo
-m

Det er ikke lenge til…..

Akkurat for øyeblikket ligger jeg endelig i senga etter en 11 timers arbeidsdag i praksis. Selv om jeg trives og har det kjempefint, så merker jeg at det tar på å være på jobb så lenge. Det er helt nytt for meg å ha en slik arbeidstid, og det er klart kroppen synes det er uvandt. Merker at det blir tidlig på meg i dag, planen er å ta meg en lang dusj før jeg rett og slett går ting sengs. Jeg skal opp tidlig i morgen og jeg trenger en lang og god natt søvn. Denne uka har jeg en del på agendaen i forhold til skole, men jeg skal prøve å å skvist inn litt blogging om jeg får tid og mulighet til det. Av en eller annen merkelig grunn så føles det ikke ut som mandag i det hele tatt, noe som er litt rart siden jeg har hatt en relativt rolig helg. Jeg hadde fri fra jobben hele forrige uke og i helga tok jeg det helt med ro. Jeg hadde en helg fullt med venner, film, kos og godteri – noe jeg ikke har hatt på en stund. Ekstremt deilig for ikke å nevne at en slik helg er sterkt undervurdert!

I dag er det litt under 2 måneder til jeg tar juleferie og jeg håper av hele mitt hjerte at tiden går fort, for jeg gleder meg veldig til å komme hjem og feire julen med de beste jeg vet♥ Vet ikke med dere, men jeg liker faktisk julen veldig mye. Det kan være en tid med mye stress på mange måter, men til syvende og sist så er det den tiden på året hvor man setter familie og venner i første rekke – og det elsker jeg. På en annen måte er det for noen en sårbar tid, men for meg handler det om å ta vare og sette pris på de nære og kjære man har i livet. 

Selv om det nærmer seg jul, er det fortsatt høst i Bergen og det er helt nydelig. Det kan regne og blåse en del, men likevel er det dager hvor solen stråler over byen og da er det helt fantastisk. 

Håper alle har hatt en fin mandag!  Er det flere enn meg som gleder seg til jul? 

Love u, xoxo
-m

New in #2

Helloo♥

Jeg synes høsten og fargene den bringer med seg er nydelig. I går var det sol og hele 22 grader til en forandring, og tenke seg til så gikk det an å bruke geneseren jeg har kjøpt uten å fryse. Utrolig deilig å kunne nyte sol og varme i oktober, og ikke minst kunne legge fra seg paraplyen for en gang skyld. Fikk ikke kommet meg ut før det ble kveld, siden jeg var i praksis frem til klokka fire. Det er helt sykt hvor fort det blir mørkt – det oppdaget jeg på den lille stunden hvor jeg skulle ta et bilde til bloggen for å vise genseren/kjolen. Liker ikke å ta bilder når det blir dårlig kvalitet, men dere får i hvert fall en liten ide om hvordan den ser ut bakfra. 

Den er kjøpt på nelly, og jeg tror det er flere igjen. Selv synes jeg den var litt stor i størrelsen, men lengden var perfekt. Hadde helt glemt å sjekke hvordan den var i ryggen, så da jeg oppdaget at den var åpen bak fikk jeg sjokk. Til min store overraskelse ble jeg egentlig veldig fornøyd. 

Love u, xoxo
-m

Jeg prioriterte ikke min beste venninne

Er det en ting som er viktig når noen på en eller annen måte tråkker eller ødelegger deg – så er det og ikke gi opp. Når livet er kjipt og går i mot, stå opp og kjemp. Selv er jeg litt av den typen som må helt ned hvor det er som mørkest før jeg kan komme tilbake. Det kan være helt forferdelig, men jeg har skjønt at det viktigste er å ha gode venner rundt seg. Det er først når noe vondt og sårt skjer, man finner ut hvem som er de ordentlige vennene. Det får meg til å tenke på en hendelse som skjedde i sommer. 

Jeg fikk en lang melding av Camilla som satte skikkelig spor. Jeg har hele tiden sagt at jeg ikke vil være en av de jentene som kun prioriterer gutten/kjæresten/typen/ han man driver med – ja dere skjønner poenget. Lite visste jeg at det var nettopp slik jeg hadde blitt, noe jeg tok ganske tungt. Min første reaksjon var naturligvis at jeg ble skikkelig sur og irritertet på Camilla. Mye fordi jeg har og hadde vært den jenta selv hundre ganger før, men etter at jeg fikk tenkt meg om forstod jeg at det slett ikke var rett. Det at hun følte seg tilsidesatt, nedprioritert og at jeg aldri hadde tid til henne, gjorde så fryktelig vondt å høre og min første reaksjon var å gå i forsvar. Jeg er evig glad for at hun valgte å ta det opp for meg, for det første fordi jeg ikke visste at hun følte det sånn og for det andre fordi jeg vil ikke prioritere bort den bestevennen jeg har. Heldigvis ordnet det seg, men i ettertid har det slått meg at jeg er ekstremt heldig. Jeg er heldig som har hun som venninne som kan si ifra og ta det opp – det beviser at hun bryr seg om meg og ikke minst vennskapet vårt. Selvfølgelig er det helt normalt å være forelska og at man vil være med den personen hele tiden, men viktigheten tror jeg er å finne en balanse. Det at jeg har fått oppleve å stå på den andre siden for en gang skyld gjør det i tillegg mye lettere for meg å forstå når noen priorterer kjæresten sin eller hva det måtte være. Noen ganger blir man blind på alt det rundt, og man legger ikke merke til hva slags konsekvenser det kan bringe. 

Jeg unner alle jeg er glad i å oppleve kjærlighet, godhet og alt det fine det bringer med seg, men er det en ting jeg skal ta med videre i livet så er det å si ifra dersom noen forandrer seg og blir totalt fremmede. Mest fordi jeg vet hvor “lost” man kan bli på veien og fordi det er lett å miste seg selv oppi det hele.

Love u, xoxo
-m