You only get one life….

Her om dagen kom jeg over en artikkel som handlet om hva noen eldre mennesker hadde angret mest på i livet. Det ene svaret som gikk mest innpå meg var dette “De skulle ønske de hadde motet til å leve livet til det fulle, ikke bare ut fra det som var forventet”. 

Det satte så sykt spor for det er min store frykt, at livet skal gå fra meg og at jeg ikke har fått levd sånn jeg noen ganger skulle ønske det var. Jeg får ofte høre at jeg lever i en verden fullt av drømmer, håp og mot – men for meg er det viktig. Jeg har alltid sagt at jeg heller vil angre på noe jeg gjorde enn ikke å gjøre det. Det betyr at man lærer, det betyr at man lever, det betyr at man prøver. Vi lever i en verden der forventningene er skyhøye, men jeg tenker at man ikke alltid trenger å følge bølgen. For meg har det vært viktig å prøve å skille seg litt ut i mengden – det er ikke lett og jeg vil si at det krever et stort mot! Jeg har ei venninne som bare har tatt en helt annen vei – noen ganger skulle jeg ønske at jeg hadde like mye mot som henne. Er det en ting jeg vet så er det at en dag skal jeg gjøre akkurat det jeg har lyst til – uten å bry meg om det som forventes. Jeg skal leve litt, med meg i sentrum. Om jeg ikke gjør det så er sannsynligheten for at jeg tenker det samme som de i artikkelen. 

Jeg tror det er skummelt å gjøre ting litt “annerledes” enn alle andre. Man vet aldri hvordan folk vil reagere eller hva de vil tenke om deg. Men jeg tenker at det er minnene som til syvende og sist betyr mest, og det burde veie opp så mye mer i lengden. “You only get one life. It’s actually your duty to live it as fully as possible. 

Et annet svar som dukket opp var Jeg skulle ønske jeg lot meg selv være mer lykkelig. Jeg tror veldig mange er flinke på å dra seg selv ned. Selv er jeg ekspert på dette området og det er så synd. Jeg kan ikke huske sist jeg satte med ned og tenkte “nå er jeg lykkelig” fordi jeg rett og slett ikke lar meg selv være helt lykkelig. Det er vanskelig å sette ord på akkurat hvorfor, men jeg tror jeg blir litt redd. Jeg blir redd for at det skal bli tatt fra meg eller at det skal bli borte, så kanskje det er en av mine forsvarsmekanismer. 

Jeg har aldri tenkt over at dette er noe jeg kan komme til å angre på, men jeg skjønner det nå. Jeg tror det er viktig å sette pris på livet, og la seg selv være lykkelig fordi det er en del av det. 


Nok et innlegg om livet og visdom, men av en eller annen grunn så liker jeg å skrive om det. Det setter ting i perspektiv og jeg trenger det. Jeg trenger en påminnelse på det, rett og slett fordi det noen ganger er så er det lett å glemme. Jeg håper alle får en suuuper lørdagskveld, at dere koser dere masse og at dere lever livet (hehe). Jeg drar på jobb om ikke lenge, så jeg skal kose meg der i kveld. Satser på en kveld med mye moro!

Love u, xoxo
-m

Oh yes, it’s Friday

Hei alle sammen og ikke minst god fredag! 

For øyeblikket ligger jeg godt plantet under dyna, og bare slapper helt av. Om ikke lenge skal jeg på jobb, så jeg prøver og slappe av litt før jobben kaller. Dagen i dag har vært ganske så fin, har egentlig ikke gjort stort annet enn å sove lenge, sett på film og gått en tur i byen, rett og slett deilig med en sånn dag. 

Forrige helg var jeg hjemme en tur og det var veldig koselig. Verken mamma eller pappa visste at jeg skulle komme hjem en liten tur, så det var veldig gøy å overraske dem. Med tanke på reaksjonen dems så tror jeg de ble ganske så overrasket og ikke minst glad for å se meg, selv om det bare var snakk om noen timer. Det var en fantastisk følelse å se noen bli så overrasket!! Jeg er så glad i familien min♥

Jeg tenkte at det er på tide å gjøre noe nytt med bloggen, jeg føler det er noe som mangler. Hodet mitt jobber på spreng for å finne på noe kreativt jeg kan gjøre, men så langt så synes jeg ikke ideene mine har vært gode nok. Er det noen av dere som har noen ideer eller tanker så blir jeg super glad om dere kommer med de. 

Ha en suuuper fredag! 

Love u, xoxo
-m

Me, myself and I

Ååå, det her har kanskje vært en av de beste dagene på lenge! Det har vært en dag hvor jeg har fokusert på å pleie meg selv og slappe helt av. Jeg har hatt en skikkelig “treat-myself-day” og det har vært helt utrolig! Jeg fikk massasje i bursdaggave og bestemte meg for å bruke den med en gang fordi det er så fort gjort at man glemmer det. Jeg har også vært ganske stresset og sånn i det siste, så jeg tenkte at i dag var en perfekt dag å bruke den på. Jeg har aldri i løpet av mine 22 år vært hos en profesjonell masør, og jeg har ikke ord for hvor godt det var. Jeg fikk koble helt av, stresse ned, få vekk tanker for en stund og bare nyte. Det var helt magisk og noe jeg trengte. I tillegg til det fikk jeg fikset vippene mine og jeg dro på trening. Det har rett og slett vært en herlig tirsdag. 

I morgen har jeg ingen andre planer forløpig enn å være i praksis, så vi får se hva dagen vil by på. Plutselig dukker det opp noe, så jeg har ingen fast plan for morgendagen. Jeg håper alle har hatt en super tirsdag og at morgendagen blir suuper. I morgen er det tross alt onsdag og alle vet at det betyr “lillelørdag” + at det nærmer seg helg! Gleder meg masse til helgen, har blant annet fri og har en del planer så det blir koselig.

Love u, xoxo

-m

Fjortende januar tjueatten

Hei alle sammen! 

Det er søndag, og det er ukens mest avslappende dag i uken. Selv føler jeg denne dagen er sånn enten eller dag. Noen dager elsker jeg søndager, andre dager hater jeg den. I dag har vært litt sånn midt i mellom, men siden jeg har fri så synes jeg det er deilig. Denne uken har gått utrolig fort og det har skjedd mye. Jeg har vært på skolen, vært i praksis og torsdag, fredag og lørdag jobbet jeg. Derfor var det veldig deilig å ha en dag hvor jeg ikke har gjort stort. Jeg har gått en tur, men det har vært så utrolig mye vind i Bergen i dag, at jeg nesten ikke har orket å sette føttene utenfor døren. Jeg har spist middag, slappet av også tok jeg meg en tur på Fridays med noen i kollektivet fordi de skulle ha milkshake. Det var koselig til tross for at jeg ikke kan drikke det.. 

I morgen har jeg studiedag så da skal jeg prøve å få gjort litt skole, trene litt og få døgnrytmen i orden igjen. Døgnet blir veldig ofte snudd på hodet når man jobber på et utested, men det er så verdt det siden det er veldig gøy og fordi det jobber så mange fine mennesker der. Håper alle har hatt en fin dag! 


Love u, xoxo 
-m

Hjemmelaget strikkegenser

Hei alle! Som dere kanskje vet så har jeg begynt på et strikkeprosjekt der jeg holder på å strikke en genser, noe jeg håper jeg klarer å fullføre. Jeg lovte at jeg skulle ta litt bilder og viser dere litt underveis så her er noen i hvert fall. Jeg er veldig spent på å se hvordan sluttresultatet blir, men forløpig er jeg veldig fornøyd. Jeg er allerede ferdig med begge armene og har kommet på god vei med det som skal være rundt. Jeg får heldigvis hjelp av mamma når jeg skal strikke alle delene inn i hverandre og med mønsteret som skal være øverst, så det er jeg veldig glad for. Jeg synes det er morsomt at jeg har funnet en liten hobby der jeg bruker hendene og lager noe helt selv. 

Jeg har som mål å bli ferdig med genseren før påske! Det er kanskje litt vel optimistisk, men det er lov å håpe – sånn det ser ut nå så er det en mulighet for at jeg klarer det! Håper alle har hatt en super onsdag! 

Love u, xoxo 
-m 

Back to school..

Hei alle sammen! 

I dag er det tirsdag og jeg har hatt en fin dag på skolen. Selvom jeg ikke helt har kommet ut av feriemodus så er jeg i rute igjen. Vi har begynt for fullt igjen, det er godt samtidig som det er slitsomt å begynne på igjen. Dette semesteret er det tid for praksis, noe jeg både gruer og gleder meg til. Det er spennende og utfordrende i tillegg til at det er skummelt. Alt er nytt og fremmed og det gjør at jeg gruer meg. 

Denne helgen hadde jeg full jobbhelg og det er sykt hvor gøy jeg har det på jobb. Jeg kommer veldig godt overens med de jeg jobber med og det er alltid mye som skjer. I starten trodde jeg det skulle bli tungt å jobbe og at jeg skulle bli trøtt siden jeg jobber kveld/natt, men det gjør meg faktisk ingenting. Jeg har mye skole og jobb fremover, men jeg satser på at jeg får en frihelg for da får jeg kanskje besøk. 

Håper alle har hatt en super tirsdag og er kommet godt inn i rutinene 

Love u, xoxo 
-m

The Fragility of Friendship

Jeg har lenge tenkt å skrive et innlegg om vennskap og skjørheten den bærer med seg. Dette innlegget har tatt meg 2 måneder å skrive, rett og slett fordi jeg har følt at når jeg først skal skrive om noe så alvorlig og seriøst, så vil jeg at det skal bli bra. Vennskap er viktig og det har satt sine spor hos meg. Først og fremst når det gjelder vennskap så er det kanskje greit å spørre seg selv, hvilke venner er ekte og hvilke er ikke det? 

Vennskap for meg, har kanskje vært noe av det tøffeste i livet. Det har vært mange ganger jeg har tenkt at det er bedre å være alene, fordi jeg har opplevd så mye vondt i vennskap, som har satt sine spor. Vennskap handler i mine øyne om en gjensidig relasjon, en relasjon der to eller flere mennesker er med hverandre og opplever gode og vonde ting sammen. Jeg tror det er viktig å få frem at vennskap ikke nødvendigvis oppstår på skolen. Det kan så absolutt gjøre det, men det trenger ikke gjøre det. Det er sykt å tenke på at jeg i en alder av 19 år opplevde den første følelsen av å ha en ordentlig venninne, som virkelig bryr seg og som hadde reist jorda rundt for å hjelpe meg.

Jeg tror det verste med vennskap er når det blir brudd i relasjonen, og når personen du sto nærmest blir en totalt fremmed. Det er nok mange som ikke har opplevd det, og dere er heldige. For meg har brudd på relasjoner vært så vondt at jeg ikke har klart å stole på mennesker.  

Jeg har omtrent 1000 venner på Facebook, men hva har det å si? For meg handler det mer om de jeg har nærmest meg. Jeg velger kvalitet over kvantitet alle dager i uken fordi det rett og slett betyr mer for meg. Hvor mange av facebook vennene står i krigen med deg? Hvem strekker ut en hånd når du trenger det som mest? Hvem er der når du er på kjøret? Hvem får deg til å le på de mørkeste dager? Hvem ville reist land og strand for å hjulpet deg? Hvem får frem det beste i deg? Hvem støtter deg uansett? Hvem venner er det som står igjen når stormen er på sitt verste? Hvilke venner velger kjæresten sin foran deg? 

Jeg er langt i fra en god venn selv, men jeg tror ikke en klarer å forstå hvor skjørt et vennskap kan være. Hvordan en liten ting kan ødelegge alt og hvor sårbar man er i en sånn situasjon. I løpet av livet møter man på mange sjeler der ute i den store verden. Lite vet vi hvem som blir våre nærme, men er det en ting jeg vet så er det at man mister kontakten med mange. Mennesker forandrer seg, livet forandrer seg, tiden forandrer seg, og omstendighetene forandrer seg. Livet er så uforutsigbart og det samme gjelder for vennskap, ingen vet om vennskapet vil vare livet ut eller om relasjonen blir ødelagt for alltid… 

I dag har jeg virikelig mange mennesker jeg står nært så heldig som jeg er. Det betyr mer for meg enn ord kan beskrive og det er jeg så utrolig takknemlig for. Jeg har lært og erfart at et vennskap bygger på tillit – en tillit som det tar tid å bygge og at det er de menneskene som kjemper for at vennskapet skal holde, det er verdt å holde på. Ikke minst tror jeg det er viktig å sette pris på de mennesken som er der. Det beste av alt er at jeg vet at det er 5 stykker som alltid vil stå ved min side og det gjør meg så utrolig glad. 

Husk at alle kjemper en kamp vi vet ingenting om, så vi er nødt til å ta vare på hverandre♥

Love u, xoxo 
– m

Den tunge turen tilbake..

Det er så rart å tenke på at jeg for ikke lenge siden satt på flyplassen i Bergen og skrev at jeg skulle hjem på juleferie. Jeg gledet meg så utrolig mye og lite visste jeg hva jeg hadde i vente og hvor bra denne ferien ville bli. Nå sitter jeg på Gardermoen for å vende tilbake til Bergen og det er faktisk en tung tur denne gangen. Jeg er veldig glad i Bergen, vennene mine, studiet og livet i Bergen – misforstå meg rett, men jeg har hatt det så utrolig fint hjemme. Jeg vet at jeg kommer til å savne familien min og noen spesielle folk så mye at det gjør vondt.i hele meg. Jeg vet at de bare er en telefonsamtale unna, men det blir likevel ikke det samme. Den største utfordringen er faktisik det å omstille seg. Det tar veldig mye energi og krefter å komme tilbake til livet i Bergen. Denne gangen er det faktisk veldig tungt å vende tilbake – jeg vet ikke om det er fordi det er mye på skolen og masse bekymringer jeg har eller om det er livet her hjemme. Kanskje er det en kombinasjon avbegge deler – hvem vet. Det ligger virkelig noe i ordtaket borte bra, men hjemme best. Jeg merker at hjemme vil for alltid være stedet hvor hjertet mitt tilhører. Det er hjemme det er trygt, det er hjemme hvor jeg slapper av som mest og det er hjemme jeg kan være meg selv hele tiden. Selv om det er tøft nå så vet jeg at om noen uker så er alt tilbake til hverdagen og normalen, og ting begynner å flyte litt igjen. Jeg håper bare at det blir bra og at savnet ikke blir for stort.. Jeg vet også at hjemme alltid vil være der så det er i hvert fall en indre ro. 

Det har nettopp blitt 2018 og jeg har ingen anelse om hva dette året vil bringe. Jeg håper det bærer meg seg alt og enda litt til. Jeg håper året byr på kjærlighet, uforglemmelige minner, latter, glede og masse gode ting. En del av meg håper på å få litt “svar” på ting. Jeg ønsker så sterkt å finne min plass og forstå litt mer av verden, livet og alt sammen. Det er kanskje et umulig svar å få, men kanskje året gir meg noe – enten om det er en pekepinn eller en milepæl. Nå vender jeg tilbake vestover og satser på et halvår med masse nye erfaringer og gode hendelser. 

Kjære 2018 – la dette bli det beste året. Godt nytt år alle sammen, håper dere har det bra og at dette er året –  der det umulig kan skje! 

Love u, xoxo 
-m