Er jeg en dårlig student?

Hei alle sammen. 

Det er ikke alltid jeg tar meg tid til å blogge midt i uken, men jeg kjenner at nå gjør jeg alt jeg kan for å finne på unnskyldninger for ikke å lese. Jeg unngår å lese fordi jeg er så lei, og så veldig klar for juleferie. Jeg har ingen motivasjon for tiden, så jeg gleder meg bare til å komme meg gjennom eksamen og det siste på timeplanen. Jeg føler mange ganger at jeg ikke er en god student. Det er så mange rundt meg som sitter x- antall timer på salen og leser. Burde jeg lese like mye? Burde jeg investere mer energi og tid i det? Bryr jeg meg ikke nok? Gjør det meg til en dårlig student? Det er mange ganger jeg skulle ønske jeg hadde samme pågangsmot, men akkurat nå føler jeg meg utbrent. Det ordner seg alltid til slutt, for når det kommer til stykket så gir jeg alltid alt når det gjelder som mest. 

Som dere vet så er jeg et tenkende vesen som hele tiden tenker og jeg har mine teorier om det meste. I det siste har det slått meg at det å studere ikke alltid er like lett. Jeg husker i fjor så følte jeg veldig på lysten til å studere, men i år er det mer tanker om at jeg må fullføre som ligger i hodet. Hvorfor må jeg fullføre? Det er ingen som forteller meg om at jeg må, men det ligger et underliggende press der som jeg føler på.  I mange tilfeller tviler jeg på studiet jeg går og jeg tenker om studiet er det rette for meg, om det er dette jeg vil jobbe med også videre. Jeg synes det er skummelt å tenke på at samfunnet legger presset på oss at vi må ha en utdannelse, vi må studere og ha bachelorgrader, mastergrader og doktorgrader for å få en god jobb i fremtiden. Vi må ha de beste karakterene, vi må hele tiden imponere og prestere, være kreative – skille oss ut, være unike og enestående. Jeg har lært at ingenting i denne verden er perfekt, men med alle kravene rundt fra samfunnet, skolen, media – så er det ikke rart vi sammenlikner oss med det perfekte. Dette er jo helt klart mitt syn på studenttilværelsen – jeg liker til en viss grad å være student missforstå meg rett, men jeg kjenner en del ganger på presset. Jeg føler at jeg hele tiden blir testet og at alt er en stor prøve hvor mennesker skal dømme meg og sjekke meg. I mange tilfeller synes jeg det er veldig ubehagelig, men jeg skjønner hvorfor det er sånn – men det jeg vil frem til er at det kan være tøft fysisk og psykisk for meg i hvertfall. 

Jeg blir ofte fortalt at jeg må nyte studenttiden – jeg må kose meg og lære mest mulig fordi det er en tid jeg kommer til å savne – og det tror jeg på. Det er også mye morsomt med å være student, og man får oppleve mye interessant. Det er sosialt, lærerikt og noen får venner for livet. Dessverre tror jeg at mange studerer bare for å få en tittel på at de er “noe” og få makt. Jeg tror det handler mer om å følge strømmen, og falle for presset. Jeg tror ikke vi tenker så mye over det, men hvis jeg hadde sagt at jeg jobber og ikke har noe mer utdannelse enn vgs så vet jeg folk hadde spurt – når skal du studere da? hva skal du bli? Vi er så opptatt av å være normale, følge flokken og gjøre som “alle andre”. Jeg gjør det selv, men jeg tenker ofte på det, studerer vi alle for de rette grunnene? Studerer vi det vi vil fordi vi har lyst? Eller er det mamma eller pappa som vil det? Er det samfunnet som legger press til å studere noe som helst? Studerer jeg det bare fordi vennene mine gjør det? Jeg har ingen svar og jeg tror også det er veldig individuelt, men jeg tenker det er viktig å tenke på og ha i bakhode. 
Jeg er veldig imponert over alle studenter. Vi klarer å komme oss gjennom mange krevende dager, både behagelige og ubehagelige hendelser. Jeg tror det er viktig fordi det det gjør oss godt forberedt til arbeidslivet som venter om noen år. Vi er heldig som er har muligheten til å studere, men jeg synes det er lov og ikke alltid like det. 

Love u, xoxo 
– m 

Julegavetips

Jeg synes alltid at det er vanskelig å kjøpe julegaver. Det er ikke alltid like lett å være kreativ, og jeg er veldig kresen på gavene jeg skal gi. Jeg vil at gavene skal passe til de forskjellige personene og jeg elsker når det er en personlig gave. Tenkte kanskje å skrive ned noen av mine julegavetips til dere som står litt fast og trenger litt inspirasjon. Jeg tenker alltid at uansett hvor dyr eller billig gaven er, så handler det om hvor mye kjærlighet og tid en bruker på det som virkelig har noe å si. Selv synes jeg det er mer morsomt å kjøpe gaver til andre, enn å få selv. Til tross for at det kan være en utfordring å finne på noe nytt, gang på gang. 

Klær: Myke pakker var kanskje noe av det verste da man var yngre, men jeg tror de fleste liker å få nye klær, enten om det er undertøy, pysjamas, sokker, genser eller t-skjorte så tror jeg det er noe som alltid slår an! Treningsklær, ullundertøy – assa her er det bare å tenke utenfor boksen.

Hårføner, barbermaskin, nesetrimmer, rettetang, krølltang. Dette kan fort bli litt dyrt, men det er alltid noen man unner det lille ekstra og da kan dette kanskje være noe å kjøpe. 

Sminke, toalettmappe. Det kan være litt utfordrende, men her gjelder det å fiske litt å finne ut hva venninner, søstre eller mammaen din bruker mest. 

Pulsklokke og pulsbelte. Selv tenker jeg dette er en fin gave både til gutter/menn og jenter/kvinner. 

Lommebok, veske, bag, koffert. Alltid koselig å få en ny  noen liker å bytte på, mens andre kanskje har slitt ut sine og da er det hyggelig å få en ny. 

Minnebok med bilder og tekst, kaffekopp med bilde, deksel med personlige bilder osv. Dette er kanskje noe av det beste jeg vet om å gi til andre, det er liksom så personlig. I tillegg er det ikke så altfor dyrt og man får vist hvor mye en setter pris og verdsetter personen/e. 

Smykker: Klokke, armbånd, ringer, kjeder – alltid hyggelig å få noe, om det er noe man bruker mye. Jeg tenker alltid at det er viktig å sjekke om det er noe personen bruker mye, hvis ikke føler jeg det kanskje er litt upersonlig. 

♥  Kaffekopp, drikkeflaske, interiørpynt. Dette tror jeg de fleste setter pris på, i hvert fall utstyr til en skal flytte ut, utrolig deilig å ha en samling. 

PC-mappe, telefondeksel. Dette kan jo passe til alle, så det er jo alltid en vinner. 


Lykke til med julegavene, håper det var litt til hjelp. 

Love u, xoxo 
-m 

Søndag + netflix = sant

Hei og god søndag! 

For en herlig søndag det har vært i dag. Jeg sov lenge for en gang skyld, jeg tok meg en tur på skolen, spiste en god middag, reiste en tur på trening og nå sitter jeg i senga klar for å kose meg med en film. Jeg er så glad i å se på filmer, jeg koser meg så mye da og bare drømmer meg bort. Søndag er en perfekt dag for film i min verden i hvert fall. 

Dagen i dag har gått altfor fort egentlig, men jeg har kost meg og fått slappet skikkelig av. Denne helgen har vært fin, men jeg ser veldig frem til neste helg. Da skal jeg nemlig hjem en tur og se Lillestrøm spille cupfinale. Det blir veldig deilig å komme hjem, se igjen familien min og få en liten pustepause fra eksamen styret. Jeg hadde helt glemt at jeg skulle hjem neste helg, så det ble en positiv overraskelse, og jeg gleder meg sååå masse! Kan nesten ikke vente til jul, gleder meg sånn til vi alle er samlet! 

Noe jeg virkelig liker er å ta bilder, men jeg kjenner at jeg savner å ha speilrefleks kameraet mitt. Det er dessverre blitt ødelagt, så jeg skal prøve å sende det på reperasjon. Til tross for det har jeg heldigvis sykt bra kamera på mobilen min, noe som gjør at jeg kan ta masse bilder!! 

Håper alle får en super søndag og at dere nyter siste dagen med helg♥

Love u, xoxo 
– m

“Slutt og syns så synd på deg selv”

Her om dagen fikk jeg vite at noen hadde sagt at jeg syntes så synd på meg selv.  Skal jeg være helt ærlig blir jeg like overrasket over mennesker, og at de jeg er mest glad i kan si ting som dette bak ryggen min skremmer meg. Det får meg til å sette spørsmåltegn over hvordan menneskeligheten egentlig er. Jeg er veldig for ærlighet, og så klart det det kan være tøft – men vet det er bedre enn å få vite det senere av andre, eller finne ut av det selv.  Denne kommentaren traff meg rett i hjertet fordi det fikk meg til å tenke – er det sånn jeg fremstår? At jeg synes synd på meg selv? At når livet går i motbakke så syns jeg synd på meg selv? Det er så langt i fra meg! Det er ingen hemmelighet at alle har utfordringer, noen er mer åpne om dem, mens andre bærer på dem alene. Selv er jeg sistnevnte, men jeg viser det kanskje mer gjennom kroppsspråket mitt. Mennesker er forskjellig. Alle reagerer ulikt, og jeg er så lei av at vi skal være så harde mot hverandre. Burde vi ikke heller strekke ut en hånd å hjelpe, i stedet for å tråkke på noen som ligger nede?

Jeg er bare et menneske i denne store verden, som vet like lite som alle andre om hvorfor vi lever. Jeg har ingen anelse om det jeg gjør er riktig. Det eneste jeg vet er at jeg gjør feil og at jeg er langt i fra perfekt.  Jeg liker å se på livet som en togreise. Toget reiser rundt, og man vet ikke hvor veien leder. Man har ingen anelse om hva som venter bak neste sving, eller hvem som er på hele ferden og hvem som går av toget. Det eneste man vet er at man må nyte turen så lenge den varer og sette pris på de som er med på reisen.  For før man vet ordet av det, så er de menneskene man trodde sto nærmest – blitt fremmede og ukjente.

Jeg vet at livet det gir og livet det tar, og jeg vet at jeg mange ganger kanskje ikke setter nok pris på det. Det er i hvert fall en ting jeg har funnet ut – jeg synes ikke synd på meg selv, men noen ganger så trenger man en hånd og holde i, det gjør vi alle uansett hvordan man viser det. ♥


Love u, xoxo 
-m

Hva burde jeg gjøre?

I det siste har jeg vært usikker på hva jeg skal gjøre med håret mitt. Jeg skulle ønske at jeg var frisør selv og bare kunne fikset det på egen hånd. Jeg har vært blond i cirka to et halvt år nå og det er helt sykt å tenke på. Jeg husker jeg lekte med tanken om å bli blondine liksom. I det siste har jeg dratt imot å bli brunette igjen. Jeg trives veldig som lys, men jeg er så lei av etterveksten – jeg blir så frustrert når den kommer.. Det hender jeg har sånne perioder hvor jeg vurderer å gå tilbake til brunt, men det er så skummelt. Jeg er redd at hvis jeg farger det tilbake til min naturlige farge vil jeg aldri kunne bli blond igjen. Jeg vet liksom ikke om jeg er ferdig med min blonde fase enda eller om jeg kler mørkt bedre. Som dere sikkert skjønner så står jeg ved et valg og jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. 

Du vet du bor i et av verdens rikeste land da dette er et vanskelig valg! Uansett, hva tenker dere? Brunette eller blondine? 

Love u, xoxo 
-m 

Dere gjør meg glad!

Hei og god lørdag alle mine fine trofaste lesere♥ 

Jeg må virkelig takke alle som tar seg tid til å komme inn på bloggen min og lese. Jeg har ikke blogget på 18 dager og jeg ser at det har vært folk innom hver eneste dag. Det gjør meg skikkelig glad, dere er virkelig herlige!! 

I dag er det lørdag og det er så deilig. Jeg har ingen spesielle planer i dag utenom å slappe av, nyte lørdagen og ta dagen litt på sparket. I det siste har jeg hatt kjempelyst til å ta masse bilder ute, men været her i Bergen gjør det ikke akkurat til den letteste saken i verden. Får prøve å finne på noe annet lurt. Som jeg skrev for en stund tilbake så hadde jeg egentlig fullbooket november, men det har blitt en del forandringer dessverre.. Har i hvert fall vært mye som har skjedd likevel, og det har vært veldig koselig. 

Jeg også veldig glad for at har Camilla i livet mitt. Hun er blitt en av mine nærmeste den siste tiden og jeg er så glad for at jeg kan stole på henne og at vi har en gensidig relasjon. ♥

Love u, xoxo
-m

♥ hello november

Oktober måned er over og november er kommet. Det er faktisk en måned jeg liker, vet ikke helt hvorfor men det må nok være fordi desember er neste. Neida, jeg tror det er fordi jeg synes det er en avslappende tid. Jeg får liksom litt ro i sjelen – før eksamen, julegaver, og alt det maset der kommer. Både mamma og bestemor har bursdag – så konklusjonen er at jeg liker november. Jeg har faktisk en hel del planer i november, jeg får besøk nesten hver eneste helg så det blir veldig gøy. Det er lenge siden jeg har hatt besøk i Bergen så det er koselig at folk tar seg tid til å komme hit til meg. 

For øyeblikket ligger jeg i senga med dyna godt rundt meg med avslappende musikk på øret. Jeg hadde en kort dag på skolen i dag, noe som jeg trengte. Jeg har i tillegg lest en hel pensumbok så jeg sier meg fornøyd med dagens innsats. I kveld har jeg egentlig ingen planer, tror jeg dropper trening i kveld siden jeg har planer om å ta det imorgen tidlig. Tenkte jeg skulle sette på en fin film og kose meg med den! Det er noe av det beste jeg vet – men det er utrolig vanskelig å finne en bra film, siden jeg er så kresen! Kjenner det blir en tidlig kvelden på meg da øynene mine vil lukke seg allerede nå, men men. Kos dere masse og nyt onsdagskvelden! 


Love u, xoxo
– m