Long time no see…

Hei dere♥

Skal jeg være helt ærlig så vet jeg ikke helt hvordan jeg skal starte dette innlegget. Jeg har ikke blogget på to uker, som skyldes mye skole og rett og slett prioriteringer. Ganske så ironisk med tanke på at jeg hadde som mål å prioritere bloggen mer fremover. Jeg prøver så godt jeg kan i hvert fall og det er ikke alltid like lett å få tid til alt. 

I løpet av den siste tiden har jeg hatt hjemmeeksamen for første gang. Har ingen anelse om hvordan det gikk, men jeg krysser alt jeg har for at det gikk bra. Vi har også feiret 20-års dagen til Camilla i kollektivet, noe som var veldig koselig. Utenom det så har tiden gått til mye skole, trening, matlaging, og sånne vanlige ting. Camilla og jeg har også gjort veldig mye sammen i det siste og det er jeg veldig glad for. Vi deler mange av de samme interessene, og vi er mer like enn jeg tror vi vet selv. Vi har blant annet mange like tanker og følelser om veldig veldig mye, kanskje derfor vi bruker så mye tid sammen, i tillegg til at vi bor sammen.  


Love u, xoxo 
– m

Rebel girl revolution

Hei alle mine fine blogglesere, og god søndag! 

I dag er det søndag og jeg kjenner at eksamensnervene har satt inn støtet. Planen i dag er egentlig ikke så mye, men jeg har i hvert fall lest gjennom litt pensum og lagd en plan for ting jeg skal gjøre i løpet av hjemmeeksamen. 
Det er regner i Bergen i dag, noe som ikke er noe nytt, men da har jeg god samvittighet til å sitte inne å forberede meg både fysisk og psykisk! Dagen i dag går vel for det meste til å slappe av og kose meg. I dag kjeder jeg meg faktisk litt, noe som ikke er så veldig vanlig at jeg gjør. Jeg vet ikke helt hvorfor men det er vel sånn noen ganger. Er vel litt sunt og kjede seg litt også i blant. 


Dere må jo tro at jeg shopper hele tiden, men jeg følte at jeg fortjente en eksamensgave siden vi hadde eksamen på fredag – derfor kjøpte jeg meg en genser på hm! Den er såå fin og behagelig – jeg digger den! Er litt den samme som den rosa, har fått helt dilla på sånne gensere i det siste – i tillegg til at de ikke koster all verden, bare 149 kroner liksom!! Veldig fornøyd og synes jeg hadde gjort meg fortjent til den♣

Love u, xoxo 
-m 

Mine hobbyer

Hei dere! 

Jeg har egentlig ikke tenkt så mye over hva slags hobbyer jeg har, men etter å ha tenkt litt så har jeg  faktisk mange flere hobbyer enn jeg trodde. Jeg trener en del, men jeg vil ikke se på det som en hobby. Å ta bilder derimot, det er en hobby og det er noe jeg liker veldig godt! Jeg har alltid likt å ta bilder og da mest av mennesker liksom, med fine bakgrunner. Jeg husker i 10. klasse, da vi hadde et fotoprosjekt –  og jeg elsket det. Det passet så bra for meg og jeg brukte så mye tid på det fordi jeg syntes det var så gøy. I ettertid så angrer jeg litt på at jeg ikke gikk medier og kommunikasjon på videregående. Da hadde jeg sikkert lært masse mer om det, men men sånn ble det ikke. Det var så mange valg der og da så jeg endte med å kjøre en safe vei. Jeg er også veldig glad i og lage online minnerbøker på fotoknudsen – det synes jeg er veldig gøy. I tillegg så synes jeg det er morsomt å lage videoer sånn at jeg kan bruke filmene og lage en filmer basert på minner. Jeg synes det er gøy å dokumentere mye av tiden så dagene og minnene ikke går i glemmeboken. Jeg er langt i fra profesjonell, er bare selvlært, men jeg prøver meg frem og lærer av det. Jeg har ofte mange ideer som jeg prøver å få frem, og jobber ut ifra dem. Jeg liker også å skrive, men det er mest bloggen jeg skriver på. Jeg kunne aldri skrevet en bok eller noe sånt, men jeg liker å skrive sånn generelt. Det at vi har hjemmeeksamen nå er kanskje den eksamensformen som passer meg best. Det er sånn jeg lærer mest og jobber best. 

En hobby som jeg veldig gjerne skulle ønske jeg brukte mer tid på var strikking. Jeg kan strikke sånn vanlig, men jeg har så lyst til å lære meg å strikke gensere, votter, tøfler og egentlig det meste. Det er noe jeg har som mål å lære meg – egentlig så var det et nyttårsforsett jeg skulle lære meg i år, men det tror jeg ikke jeg får tid til rett og slett. Jeg har tenkt å få mamma til å lære meg det, få litt garn, et par strikkepinner og et kurs med henne. Tror det hadde vært gøy og ikke minst koselig. 

Jeg lagde en film etter å ha vært 21 dager i Australia. Filmen kan dere se her: https://www.youtube.com/watch?v=gwciYTAFQUY&feature=youtu.be 

Love u, xoxo 
-m 

Bergen, fordeler & ulemper

Tenkte å dele hvilke fordeler og ulemper det er ved å bo i Bergen. Jeg har jo vært ganske åpen om at Bergen er et fantastisk sted å bo, men samtidig så er det alltid noen ulemper også. 

Fordeler
Bergen har et fantastisk studentmiljø 
⟩ jeg har de beste samboerne her i Bergen
⟩ jeg har fått mange venner, både i kollektivet og på skolen, i tillegg til at mange fra folkehøgskolen bor her 
⟩ byen er akkurat passe stor og har en personlighet. 
⟩ det skjer noe hele tiden her, elsker det! Kjeder meg sjeldent
⟩ elsker at Bergen har en kombinasjon av fjell, storby, natur og hav 
⟩ menneskene på denne siden av landet er utrolig snille og imøtekommende 
⟩ det er masse studenttilbud 
⟩ det er lett å bli kjent i byen, noe jeg synes er deilig! Det går nesten ikke ann å gå seg vill

⟩ Bergen har mange bra utesteder 
⟩ muligheten for å bli kjent med nye mennesker er stor her og det digger jeg

Ulemper: 
⟩ det regner – MYE, men selv om det gjør det så liker jeg det. Men det kan være litt slitsomt til tider
⟩ det er langt unna hjemme, altså fra famile og venner 
⟩ jeg har ikke bil her.. Det er kanskje det jeg synes er mest kjipt. Jeg elsker å kjøre bil så det er kanskje noe jeg savner mest! 
⟩​ siden jeg bor midt i byen er det mye mer støy her enn hjemme. Samtidig så gjør det bare at jeg setter enda mer pris på stillheten når jeg kommer hjem. 

Som dere ser så er det mange flere fordeler med å bo her enn ikke å bo her. Jeg er evig glad for at jeg ikke bor hjemme i en alder av 22 og gror fast liksom. Selvom jeg elsker å komme hjem, så tror jeg det er sunt å komme seg ut i den store verden. Det er viktig å prøve seg litt alene og ikke minst vokse og lære. Jeg liker at jeg har turt å kaste meg ut i en ny by og klare meg på egenhånd. Det er ikke alltid like lett, og ja det var skummelt i starten – men herregud så godt jeg har hatt av det. Noen ganger så trenger man bare å komme seg ut av komfortsonen, være selvstendig, ha tro på seg selv og gjøre noe som er skummelt. Man vokser så sykt mye på det. Selvom Bergen er langt hjemmefra, så føler jeg at avstanden fra hjemme har blitt snudd til noe positivt for min del. 


Love u, xoxo 
– m

My makeup

Før var interessen min for sminke veldig liten, men i nyere tid har jeg begynt å kjenne på hvor gøy det kan være. Jeg har ikke noe spesielt dyre sminkemerker, men jeg liker at det er et ordentlig merke, som jeg vet jeg tåler. Noen ganger når jeg kjeder meg så pleier jeg å sminke meg bare for gøy – litt rart kanskje, men jeg tenker at det er sånn man blir bedre, altså lære ved å gjøre. Som John Dewey sa “learning by doing” (utrolig at jeg husker det fra psykologien i fjor, men godt noe sitter fremdeles, hehe). Selv synes jeg det er vanskelig med sminke, men jeg har en venninne som er ekstremt flink så jeg har heldigvis klart å lære noen knep fra henne. 

Som dere kanskje har lagt merke til så bruker jeg ikke maskara. Kan ikke huske sist jeg brukte det faktisk, og det er fordi jeg ikke liker å ha det på. Jeg er veldig glad i vippeextension, men det koster litt – men jeg synes det absolutt er verdt det. Jeg prøver å være litt fornuftig så jeg velger å spare opp litt og sette på når jeg har råd til det. Nå har jeg gått uten i snart 2 måneder og selv om det er deilig, så merker jeg at jeg savner det! Eneste fordelen nå er at jeg kan klø meg i øya når jeg vil. Så for øyeblikket går jeg uten noe maskara og det gjør meg faktisk ingenting. Jeg synes rett og slett at jeg er finere uten maskara enn med! Skulle veldig gjerne ønske at jeg hadde sånne lange fine øyevipper som mange har, sånn at det er dødsfint med maskara, men det har jeg ikke. 
Her er i hvert fall noen av mine sminkeprodukter og de jeg bruker mest! Er det noe dere lurer på er det bare å spørre, men jeg er laaangt i fra ekspert♥


Parfyme: Juicy Couture. Øyebrynsfarge: Anastasia dipbrow. Vippetang: HM. Koster: husker ikke helt merke, men kjøpte de fra blivakker, og jeg er veldig fornøyd! Foundation: L’oreal, True Match 


HighlighterMary-Lou Manizer Aka “The Luminizer” Highlighter, Shimmer & Eyeshadow. Primer: L’oreal. Contour palette og contour wonder stick: NYX 

Love u, xoxo
-m

Fredag og helg, allerede?

Hei dere! ♥

Føler at jeg i det siste kun blogger når det er fredag, vet ikke helt hvorfor men det er vel da jeg tar meg god tid og tar skikkelig helg. Uken har gått til mye tverrfaglig gruppearbeid og det har vært veldig gøy faktisk. Jeg fikk en kjemepfin gruppe, med mange herlige mennesker. Vi hadde eksamen i dag og det gikk heldigvis bra! Så da kan vi ta helg med god samvittighet. 

Til tross for at det har vært mye skole, så føler jeg endelig at ting begynner å falle litt på plass igjen og jeg føler at jeg endelig kan stå med begge bena i Bergen. Det har tatt meg en god stund å komme dit, men jeg kjenner at jeg er veldig klar for det nå og at det er ingen eller noe som står i veien for det. 

Endelig fredag og helg igjen!! Denne helgen har jeg faktisk ingen planer, jeg hadde egentlig det, men siden det ikke ble noe av, har jeg null planer på agendaen! OG vet dere hva? Jeg gleder meg til det. Jeg tror til og med at jeg er alene hjemme på lørdag så da blir det Mari-tid. Jeg tror vi alle har godt av litt space i blant. Jeg er en person som trives i eget selskap og jeg finner alltid på noe å gjøre. 

I kveld skal Dorthe og jeg se på film, også skal jeg ut i byen en tur og titte litt. Jeg vet ikke med dere, men jeg får en indre glede av det. Kanskje jeg til og med finner noe og unner meg en liten eksamensgave. Denne helgen har jeg bestemt meg for at jeg skal prioritere bloggen, og blogge så mye jeg kan! Så tenkte å høre med dere, om det er det noe dere vil at jeg skal blogge om? 


Love u, xoxo
– m

Hello monday

Hello monday♥

Ny uke og nye muligheter. Håper alle har hatt en super start på uken – til tross for at mandag er en så som så dag. Jeg har vært på skolen og startet fellesuke. Hele denne uken skal vi jobbe tverrfaglig så det blir spennende og morsomt. Alltid gøy å bli kjent med nye mennesker og ikke minst andre helsefagarbeidere! Om 1 uke har jeg eksamen og jeg kan kjenne at jeg er spent, men også veldig veldig nervøs. Jeg er en perfeksjonist og vil liksom gjøre alt helt perfekt. Det er ingen som har store forventninger til meg, mamma og pappa er fornøyd med alt jeg gjør, så det er veldig godt. Jeg tror min største fiende er meg selv. Jeg har skyhøye forventninger til meg selv og jeg blir så skuffet over meg selv om det går dårlig. Jeg prøver og ikke stille så høye krav, men det er lettere sagt enn gjort. Jeg tror de fleste kan kjenne seg igjen i det. Jeg får prøve å puste med magen og ikke gjøre det for vanskelig for meg selv. Det er ofte en ting jeg gjør. Jeg overtenker og gjør det noen ganger mer komplisert enn det er. Jaja, jeg får prøve å unngå og tenke at det er eksamen og heller tenke at det er et arbeidskrav. Ordet eksamen er skummelt synes jeg, hehe. Jeg skal i hvert fall gjøre mitt beste, og gjøre det jeg kan – utrolig nok så kan man ofte mer enn man tror. 

Oisann, det ble litt mye eksamen snakk – men det er der hodet mitt er innstilt for øyeblikket såe sånn er det.


For tiden er jeg sinnsykt trøtt om morgenen. Jeg er helt i dvale, i tillegg til at det har begynt å bli kaldere. I dag var det så kaldt på rommet mitt fordi jeg hadde sovet med vinduet oppe. Klarte ikke forlate den varme, gode dyna og senga mi. Måtte sette på meg sokkene under senga fordi det var så kaldt, hehe. Natta, fine mennesker – drøm søtt! 

Love u, xoxo
-m

Liker bare ting hvis de er rosa

Freeedagen er her endelig, og det er deilig!! Til tross for at det har vært mye skole osv, og ting  har gått i ett sett, har jeg hatt en ganske så fin uke. Denne uka er det hele 3 bursdager som skal feires og 1 er allerede blitt feiret. På torsdag hadde fineste Helene bursdag. Vi dro på Egon, spiste god mat og selvfølgelig overrasket jeg henne med is og bursdagssang fra personalet! Det beste var uttrykket og ikke minst å se så glad, eller rettelse klein hun ble! Elsker å gjør andre glad, ingenting er bedre enn det! I morgen er det lørdag og da er det Kaia sin tur til å feires. Vi skal langt ut på landet, der hun bor og kose oss masse. Det er til og med kjole som dresscode og jeg kan nesten ikke huske sist jeg hadde på meg kjole så det blir gøy. På søndag er det Thomas i kollektivet som har bursdag, og han skal selvfølgelig feires i ekte kollektiv stil! Selv om uken har gått fort, og jeg har gjort masse gøy, er det alltid deilig med fredag og helg. Det gir meg liksom et pust i bakken og roen til å slappe av og bare leve litt  – oppi alt eksamen snakket og for ikke å sette eksamensnervene til side.

I stad fikk jeg endelig et etterlengtet sminkebord som jeg monterte, og etter det tok Dorthe og jeg en skikkelig rumpeøkt. Kan kjenne at jeg blir støl allerede, så vil ikke tenke på hvor ille det blir på søndag!! I kveld skal jeg bare slappe av så mye jeg kan med musikk, tv, de fine menneskene i kollektivet og blogge så mye jeg kan. Jeg har i tillegg kjøpt en ny genser som jeg har forelsket meg helt vilt i! Den er selvfølgelig rosa ? yndlingsfargen og er PRIMA VARE! Jeg digger den.

Håper alle får en super helg og nyter den så mye som dere overhodet kan.

Love u, xoxo
-m

#weekend

Helloo alle dere der ute! 

Denne helgen var akkurat en slik helg jeg trengte! Gode venner, spontane hendelser, avslapping, skikkelig jentekveld og god musikk. På fredag var jeg egentlig ganske trøtt og sliten, men Helene, Helena og Kaia inviterte meg med ut. De skulle ta et par pils og jeg er veldig glad jeg ble med, til tross for at jeg ikke ville drikke. Det var så koselig og jeg hadde det helt supert med dem. Jeg dro hjem relativt tidlig siden jeg var sliten, og hadde helt sykt feber tendenser. Redd for å bli syk dro jeg hjem og la meg. Lørdagen kom og jeg sov lenge, noe jeg sjelden gjør. Tok meg deretter en tur på trening, før jeg dro hjem for å dusje. Helt ut av det blå fikk jeg lyst til å ta et hull i øret og jeg dro derfor på Storsenteret. Tok et hull i øret som dere ser på bildet nederst til høyre. Sykt fornøyd og så glad jeg valgte å gjøre det. Etter mitt spontane påfunn dro jeg hjem og begynte å fikse meg og lage taco. Helene og jeg hadde planlagt å se Innsiden ut, spise middag og ha en skikkelig jentekveld! Herregud for en fin lørdag. Vi spiste god mat, masse godis, lakket neglene, pratet om alt og ingenting – og det er virkelig sånne lørdager jeg liker best! Da klokken nærmet seg 12 fulgte Thomas og jeg Helene hjem. Thomas og jeg tok en runde i byen for å se på livet før vi turet hjemover. Der ble vi sittende å prate og etterhvert kom Erik hjem fra byen. Vi ble sittenede i mange timer og fikk ikke lagt oss før klokka bikka 3!! Så ble det søndag og en sliten og trøtt Mari kom seg sakte men sikkert ut av sengen. Denne dagen gikk til avslapping, trening og vasking. Senere på kvelden ble Camilla og jeg sittende å se på en film før vi begge tok kvelden. 

Denne helgen har vært helt utrolig! Akkurat en slik helg jeg trengte og jeg er så glad for at jeg har de menneskene jeg har i livet mitt, de er rett og slett fantastiske og jeg vet ikke hva jeg skulle gjort uten dem. Jeg er så glad og takknemlig for at jeg har så gode mennesker rundt meg ♥

Håper alle dere også hadde en fin helg! 

Love u, xoxo
– m